Добре дошли във вълнуващия свят на виното и пътешествията! От величествените

...
Добре дошли във вълнуващия свят на виното и пътешествията! От величествените
Коментари Харесай

Обичате ли вино? Това са най-добрите винени региони в света

Добре пристигнали във вълнуващия свят на виното и пътешествията! От величествените хълмове на Бордо до живописните лозя на Тоскана, от тихите винарски села в Германия до неповторимото токайско вино в Унгария, всяка страна има своя история и... бутилиран усет.

Франция

Посетете страната, международно известна със своите виновност и богато винарско завещание.

Бордо е знак на разкош и великолепие. Тук можете да се насладите на червени и бели виновност от най-високо качество. Разходете се измежду известните лозя, посетете замъците и пробвайте типичен сортове като Каберне Совиньон и Мерло.

Пристигайки в региона на Бургундия, ще се потопите в света на изисканите виновност, в това число Пино Ноар и Шардоне. Посетете обичайни винарски градове, където можете да наблюдавате тънкостите на индустриалния развой и да се насладите на ненадминати усети.

В региона Шампан ще се запознаете със световноизвестното пенливо вино. Посетете избите за шампанско, където ще ви опишат за традициите в приготвянето на тази елитна напитка и ще ви предложат да се насладите на нейните пенливи перли.



Италия

Италианските винени райони притеглят туристи с многообразие от усети и естествена хубост. 

В Тоскана можете да се насладите на изискани червени виновност като Chianti и Brunello di Montalcino. Разходете се в покрайнините и се полюбувайте на живописните пейзажи на лозята, посетете старите градове, където ще ви разкрият тайните на производството и ще ви предложат дегустация.

Вината на Пиемонт са известни със своята изисканост. Препоръчваме да опитате Бароло и Барбареско. Техният паметен усет ще завладее сърцето ви.

Регионът Венето е прочут с пенливите виновност просеко, амароне и валполичела. Отпуснете се, наслаждавайки се на гледките и усета на виновността, покорили света със своето качество и уникалност.



Унгария

Регионът Токай е един от най-известните лозарски райони на страната. Известен е с изключителния си климат и неповторим способ на произвеждане. Посетете подземните мазета, където токайските виновност отлежават с години и се насладете на техния усет.

В Егер можете да опитате ненадминати червени виновност, като Бикавер. Тази напитка е известна със своята богата конструкция и ярки вкусови нотки. Не пропускайте да посетите обиколките на лозята тук, където ще научите повече за неповторимите обичаи на този район.

Не забравяйте да посетите Вилеманш, район, прочут със своите бели виновност. Например Furmint има изтънчен усет и неповторим букет от аромати. Разходете се по река Балатон, любувайки се на красивите панорамни гледки и посетете околните села, където можете да опитате деликатесите на локалната кухня.



Испания

В района на Риоха ще откриете изискани червени виновност, които към този момент са се трансформирали в самобитен знак на Испания. Научете тайните на производството на локални сортове, пробвайте разнообразни вариации и усетете благосъстоянието на аромати и усети.

В Каталуния можете да се насладите на питиета от два винени района едновременно. Посетете винарските изби Penedes, където се създават Savigny и Cava. А в района на Приорат ще бъдете очаровани от усетите на богати червени виновност като Garnat.

Не пропускайте Херес де ла Фронтера в Андалусия, където се създават неповторими шерита. Посетете бодегата, където тези виновност отлежават в подземни мазета и научете повече за индустриалния развой на тази неповторима напитка.



Португалия

Препоръчваме ви да посетите Дора - това е лозарски район, където се отглеждат известни сортове като Touriga Nacional и Tinta Rorish, който се смята за един от най-престижните в страната. Тук можете да се насладите на усета на португалското порто, известно с ненадминатия си мирис и комплексност на усета.

В региона Alentejo ще се запознаете с виновността, създадени от известния вид Trurig Franca. Този район е прочут със своите леки и освежаващи питиета, които са идеални за горещите летни дни.

Регионът Мадейра предлага същинско винено премеждие. Този регион е прочут със своите неповторими сортове, които се вършат от грозде, набрано по скатовете на планинския остров. Насладете се на необятна палитра от усети от сухи до сладки виновност и се потопете в колоритната атмосфера на Португалия.



Германия

Мислите ли, че германците пият единствено бира? Грешите! В края на краищата Германия е известна и с традициите си във винопроизводството. 

В региона на Мозел се отглеждат сортове, известни със своята тактичност и прохлада. Насладете се на панорамна панорама към лозята, които се спускат към река Мозел и посетете локални винарни за незабравими дегустации.

Друг прелестен район - Райнгау - е прочут със своите лозя, ситуирани по стръмните скатове на Рейн. Тук можете да опитате сортове като Ризлинг и Пино Серет. Посетете живописни градове и села, с цел да се насладите на архитектурата и невероятните гледки.

Невъзможно е да не споменем Вюрцбург, район, прочут с виновността Boxbecher. Насладете се на усета на тази неповторима напитка, разходете се из локалните хълмове и посетете замъците, които заобикалят района.



Открийте нови аромати, научете за разнообразието от винени райони и се потопете в културата и историята на всяка страна. Очакват ви незабравими разходки, дегустации в уютни заведения за хранене, невероятни гледки и срещи със буйни винари, без значение коя страна изберете.

Превод: GlasNews.bg / Снимки: pixabay.com
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР